Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13680
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1567
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15148
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6213
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13680
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1567
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15148
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6213
Składniki
MĄKĘ I SÓL PRZESIAC NA STOLNICĘ.MASŁO POKROIĆ NA MAŁE KAWAŁKI I RAEM Z CUKREM PUDREM DODAC DO MĄKI.ZACZĄĆ WYRABIAĆ.DODAĆ JAJKO I NADAL WYRABIAĆ.
CIASTO PODZIELIĆ NA PÓŁ,DO JEDNEJ CZĘŚCI DODAĆ KAKAO.OBIE POŁOWY LEKKO SCHŁODZIĆ W LODÓWCE.
JASNE CIASTO ROZWAŁKOWAĆ NA OPRÓSZONĄ MĄKĄ STOLNICY NA PLACEK GRUBOŚCI OKOŁO 4 MM I WYKROIĆ OKRĄGŁE CIASTECZKA.W POŁOWIE CIASTECZEK WYKROIĆ W ŚRODKU OTWORY.
TO SAMO ZROBIC Z CIEMNYM CIASTEM.TAK PRZYGOTOWANE CIASTKA UŁOŻYĆ NA BLASZCE WYŁOŻONEJ PAPIEREM DO PIECZENIA.PIEC OKOŁO 10 MINUT W TEMP.180 ST.
DŻEM WYMIESZAĆ Z RUMEM PO CZYM POSMAROWAĆ NIĄ KRĄŻKI CAŁE I UŁOŻYĆ NA NICH KRĄŻKI Z OTWOREM.
ŁĄCZYĆ ZAWSZE JASNE CIASTECZKA Z CEMNYMI I NA ODWRÓT.