Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 283
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 89
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 130
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 283
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 89
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 130
Składniki
MĄKĘ I SÓL PRZESIAC NA STOLNICĘ.MASŁO POKROIĆ NA MAŁE KAWAŁKI I RAEM Z CUKREM PUDREM DODAC DO MĄKI.ZACZĄĆ WYRABIAĆ.DODAĆ JAJKO I NADAL WYRABIAĆ.
CIASTO PODZIELIĆ NA PÓŁ,DO JEDNEJ CZĘŚCI DODAĆ KAKAO.OBIE POŁOWY LEKKO SCHŁODZIĆ W LODÓWCE.
JASNE CIASTO ROZWAŁKOWAĆ NA OPRÓSZONĄ MĄKĄ STOLNICY NA PLACEK GRUBOŚCI OKOŁO 4 MM I WYKROIĆ OKRĄGŁE CIASTECZKA.W POŁOWIE CIASTECZEK WYKROIĆ W ŚRODKU OTWORY.
TO SAMO ZROBIC Z CIEMNYM CIASTEM.TAK PRZYGOTOWANE CIASTKA UŁOŻYĆ NA BLASZCE WYŁOŻONEJ PAPIEREM DO PIECZENIA.PIEC OKOŁO 10 MINUT W TEMP.180 ST.
DŻEM WYMIESZAĆ Z RUMEM PO CZYM POSMAROWAĆ NIĄ KRĄŻKI CAŁE I UŁOŻYĆ NA NICH KRĄŻKI Z OTWOREM.
ŁĄCZYĆ ZAWSZE JASNE CIASTECZKA Z CEMNYMI I NA ODWRÓT.