Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja deseru, który jest łatwy w przygotowaniu i schodzi ze stołu w mgnieniu oka. :) Minusem jest to, że do jego przygotowania potrzebnych jest kilka narzędzi, które niezawsze każdy znajdzie w swojej kuchni. Natomiast jeżeli je masz, to warto wypróbować przepis. ;)
foremki do rurek, szczypce, szpryca z końcówką do faszerowania, mikser, piekarnik
Polecam.
Odsłon: 369
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 1436
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 549
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1930
Polecam.
Odsłon: 369
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 1436
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 549
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1930
Składniki
Ciasto francuskie lekko rozwałkować wzdłuż dłuższej krawędzi. Następnie podzielić je nożem na paski o grubości ok 2 cm.
Paseczki nawijać na natłuszczone olejem foremki do rurek zaczynając od węższej strony tak, żeby ciasto na siebie nachodziło. Lekko docisnąć.
Wybełtać jajko i posmarować nim rurki. Posypać rurki brązowym cukrem. Piec w rozgrzanym piekarniku do 210°C przez ok 13 minut na termoobiegu do zarumienienia się ciasta.
Po upieczeniu ostrożnie wyjąć foremki za pomocą szczypiec.
Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Można dodać fixa, żeby śmietana dłużej wytrzymała.
Ubitą śmietanę nałożyć do szprycy i wycisnąć ją do rurek. Gotowe! Smacznego! :)