Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rurki zrobione są z ciasta francuskiego, nadziane kremem zrobionym ze śmietanki 30% i serka mascarpone.
foremki rurki, nóż, rękaw cukierniczy,
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2403
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 5094
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 160
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2403
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 5094
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 160
Składniki
Wykonanie rurek: Ciasto francuskie po rozwinięciu kroimy na paski o szerokości około 1,5 centymetra. Nawijamy na foremki paski ciasta. Nawinięte ciasto smarujemy jajkiem i posypujemy kolorową posypką. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w temperaturze 160 stopni Celsjusza około 20 minut, do zarumienienia się rurek. Upieczone rurki zdejmujemy z foremek i studzimy. Zimne rurki nadziewamy kremem za pomocą rękawa cukierniczego z końcówką.
Krem: Zimną śmietankę ubijamy w większej misce razem z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Gdy śmietana będzie już gęsta stopniowo dodajemy serek mascarpone cały czas miksując. Smacznego !!!