Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo efektowne, wymagają trochę pracy, ale warto. Z podanej porcji wychodzi ok 10 sporych rurek.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19773
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 454
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 417
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6803
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242296
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19773
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 454
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 417
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6803
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242296
Składniki
Przygotować ciasto: zagnieść mąkę z margaryną i śmietaną. Ciasto rozwałkować na grubość 1 mm i kroić na długie paski szer.1,5 cm. Specjalne formy do pieczenia rurek wysmarować tłuszczem i nawijać na nie paski zaczynając od węższej części. Rurki obtoczyć w cukrze. Piec 15 minw temp. 200st. Po wystudzeniu zdjąć z foremek.
Przygotować masę: żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości wrzątku, wystudzić. Kremówkę ubić z cukrem pudrem na sztywną masę, dodać ajerkoniak, na końcu żelatynę. Jeśli masa będzie rzadka wsadzić do lodówki, aż zacznie tężeć. Szprycą nakładać krem do rurek.