Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo efektowne, wymagają trochę pracy, ale warto. Z podanej porcji wychodzi ok 10 sporych rurek.
        
        
        
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231718
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4940
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36265
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1409
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231718
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4940
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36265
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1409
        
        
                Składniki
Przygotować ciasto: zagnieść mąkę z margaryną i śmietaną. Ciasto rozwałkować na grubość 1 mm i kroić na długie paski szer.1,5 cm. Specjalne formy do pieczenia rurek wysmarować tłuszczem i nawijać na nie paski zaczynając od węższej części. Rurki obtoczyć w cukrze. Piec 15 minw temp. 200st. Po wystudzeniu zdjąć z foremek.
Przygotować masę: żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości wrzątku, wystudzić. Kremówkę ubić z cukrem pudrem na sztywną masę, dodać ajerkoniak, na końcu żelatynę. Jeśli masa będzie rzadka wsadzić do lodówki, aż zacznie tężeć. Szprycą nakładać krem do rurek.