Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rurki z kremem idealnie nadają się na karnawałowe przyjęcie. Są chrupiące wypełnione pysznym kremem z dodatkiem serka mascarpone. Koniecznie wypróbuj naszą propozycję. Gwarantujemy, że będziesz zachwycony.
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 33
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 33
Składniki
Mąkę przesiej na stolnicę i przesiekaj wraz z masłem. Następnie dodaj śmietanę i szybko zagnieć ciasto. Gdy będzie gotowe, uformuj kulę, zawiń w folię lub papier do pieczenia i włóż na godzinę do lodówki.
Schłodzone ciasto podziel na dwie części. Każdą rozwałkuj na cienki placek i podziel za pomocą noża na paski o podobnej szerokości.
Foremkę do wypieku rurek nasmaruj delikatnie olejem. Paski ciasta ciasno nawijaj na foremkę. Tak przygotowane wykładaj na blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia. Piecz przez 15 minut w 200 stopniach C.
Śmietankę zacznij ubijać na sztywną pianę wraz z cukrem pudrem. Gdy zacznie gęstnieć, dodaj do niej serek mascarpone. Całość miksuj jeszcze przez kilkanaście sekund.
Krem przełóż do rękawa cukierniczego i nadziewaj nim przestudzone rurki.