Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszny ryż na śniadanko. Ryż gotowany na mleku , a po ugotowaniu połączony z pysznym musem brzoskwiniowym oraz z kleksem z gęstego jogurtu.
garnek, łyżka, miseczki, blender,
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 224
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1094
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 224
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1094
Składniki
Ryż opłukać zimną bieżącą wodą na sicie. Zagotować wodę wraz z łyżką oleju , do gotującej wody dodać opłukany ryż, przemieszać. Gotować około 15 minut, aby woda całkowicie wchłonęła w ryż. Dodać odrobinę soli oraz cukier i ponownie wymieszać. Do takiego ryżu dodać mleko i gotować jeszcze około 5 minut , następnie dodać masło i ponownie wymieszać. Ryż przełożyć do miseczek dodać zmiksowane brzoskwinie z puszki , posypać lekko cynamonem, oraz nałożyć kleks z jogurtu naturalnego (gęstego ). Można posypać jeszcze do smaku odrobiną cukru.