Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszny ryż na śniadanko. Ryż gotowany na mleku , a po ugotowaniu połączony z pysznym musem brzoskwiniowym oraz z kleksem z gęstego jogurtu.
garnek, łyżka, miseczki, blender,
Lekki, wegański obiadek na słodko, który polecam każdemu, kto lubi smak kokos...
Odsłon: 283
Kiedy pomyślę o potrawie z dzieciństwa to na myśl przychodzi mi drobionka z m...
Odsłon: 799
Sałatka kolorowa w smaku wyjątkowa to kuskus perłowy, marchewka młoda karmeli...
Odsłon: 576
Przepis dnia
Domowa wiejska kiełbasa podpiekana wyszła rewelacyjna, pyszna, rozpływająca s...
Odsłon: 809
Przepis na pyszną i aromatyczną frittatę z salami, pomidorami, papryką, czerw...
Odsłon: 190
Sałatka kolorowa w smaku wyjątkowa to kuskus perłowy, marchewka młoda karmeli...
Odsłon: 576
Przepis dnia
Domowa wiejska kiełbasa podpiekana wyszła rewelacyjna, pyszna, rozpływająca s...
Odsłon: 809
Przepis na pyszną i aromatyczną frittatę z salami, pomidorami, papryką, czerw...
Odsłon: 190
Składniki
Ryż opłukać zimną bieżącą wodą na sicie. Zagotować wodę wraz z łyżką oleju , do gotującej wody dodać opłukany ryż, przemieszać. Gotować około 15 minut, aby woda całkowicie wchłonęła w ryż. Dodać odrobinę soli oraz cukier i ponownie wymieszać. Do takiego ryżu dodać mleko i gotować jeszcze około 5 minut , następnie dodać masło i ponownie wymieszać. Ryż przełożyć do miseczek dodać zmiksowane brzoskwinie z puszki , posypać lekko cynamonem, oraz nałożyć kleks z jogurtu naturalnego (gęstego ). Można posypać jeszcze do smaku odrobiną cukru.
Przepisy Desery
Desery
Mazurek czekoladowo bakaliowy i z białej czekolady
Desery
Babka migdałowa jak dawniej
Desery
Mazurki wielkanocne
Desery
Keks
Mazurek czekoladowo bakaliowy i z białej czekolady
Mazurki wielkanocne są pełne smaków, różnych kształtów i wzorów. Te tradycyjn...
Odsłon: 18
Babka migdałowa jak dawniej
Babki na święta się wypieka, każdy na nie czeka. Są duże, małe i malutkie, z...
Odsłon: 33