Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znakomite danie na zimne zimowe wieczory. Łatwe, szybkie, zdrowe i smaczne.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1069
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 375
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3244
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 696
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1069
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 375
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3244
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 696
Składniki
Gotujemy 2 saszetki ryżu (ok 12 minut), 5 jabłek obieramy i tarkujemy na tarce z większymi oczkami, ugotowany ryż łączymy z potarkowanymi jabłkami i dokładnie mieszamy.
Oddzielamy białka od żółtek i z żółtek robimy kogiel mogiel dodając 3 łyżeczki cukru-ucieramy do tego dodajemy 3/4 kubka śmietany słodkiej. wlewamy do naszego ryżu z jabłkami i mieszamy.
Uzyskaną masę wkładamy do naczynia żaroodpornego lub małej blaszki do pieczenia a z oddzielonych białek ubijamy piane na sztywno i równomiernie rozprowadzamy po ryżu.
Wkładamy do rozgrzanego na 180 stopni piekarnika i pieczemy ok 30 minut, do całkowitego zezłocenia się białka.