Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banalnie proste. Semifreddo po włosku oznacza pół-zimny. Deser polega na tym, że najpierw się go mrozi, a potem przekłada na godzinę do lodówki, by się lekko roztopił. Smakiem przypomina lody. Kto nie robił gorąco polecam.
Dzisiaj moje ulubione danie. Danie z makarony pysznego kremowego sosu no i ku...
Odsłon: 54
Polecam.
Odsłon: 940
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 278
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną drobiową konserwę w słoikach z ga...
Odsłon: 113
Dzisiaj moje ulubione danie. Danie z makarony pysznego kremowego sosu no i ku...
Odsłon: 54
Polecam.
Odsłon: 940
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 278
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną drobiową konserwę w słoikach z ga...
Odsłon: 113
Składniki
Prostokątna blaszka 22 X 9 cm, wysokość 7 cm. Schłodzoną śmietanę ubijamy na prawie sztywno, dodajemy cukier, kakao i dalej ubijamy aż masa będzie całkiem sztywna. Kilkanaście malin zostawiamy w całości, resztę wrzucamy do śmietany, chwilkę miksujemy.
Dodajemy lekko pokruszone bezy i mieszamy łyżką.
Blaszkę wykładamy przezroczystą folią. Na spodzie układamy kilka malin i wykładamy masę śmietanową, wyrównujemy powierzchnię.
Blaszkę owijamy folią i wstawiamy na minimum 4 godziny do zamrażalnika. Na godzinę przed podaniem deser przekładamy do lodówki.
Deser obracamy i zdejmujemy folię .
Wyjęty deser ozdabiamy malinami i ew. posypujemy cukrem pudrem.