Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2407
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3568
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4400
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74604
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2407
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3568
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4400
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74604
Składniki
Formę o wymiarach około 30x25 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Masło utrzeć mikserem na puszystą masę, dodać 2 jajka, cukier puder, a na koniec przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Ciastem pokryć równomiernie dno i boki formy, posypać bułką tartą. Sześć żółtej oddzielić od białek. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodać porcjami ser i śmietanę. Cały czas ucierając dodać budynie i proszek do pieczenia. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę i delikatnie połączyć z masą serową. Masę przełożyć do przygotowanej formy i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180stopni, piec około 70min. Do zarumienienia. Wyjąć z piekarnika i ostudzić. Czekoladę roztopić z masłem i mlekiem. Posmarować ciasto.
Polecam