Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 128
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 229
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 128
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 229
Składniki
Formę o wymiarach około 30x25 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Masło utrzeć mikserem na puszystą masę, dodać 2 jajka, cukier puder, a na koniec przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Ciastem pokryć równomiernie dno i boki formy, posypać bułką tartą. Sześć żółtej oddzielić od białek. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodać porcjami ser i śmietanę. Cały czas ucierając dodać budynie i proszek do pieczenia. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę i delikatnie połączyć z masą serową. Masę przełożyć do przygotowanej formy i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180stopni, piec około 70min. Do zarumienienia. Wyjąć z piekarnika i ostudzić. Czekoladę roztopić z masłem i mlekiem. Posmarować ciasto.
Polecam