Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 42
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 566
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1390
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 306
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 42
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 566
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1390
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 306
Składniki
Formę o wymiarach około 30x25 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Masło utrzeć mikserem na puszystą masę, dodać 2 jajka, cukier puder, a na koniec przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Ciastem pokryć równomiernie dno i boki formy, posypać bułką tartą. Sześć żółtej oddzielić od białek. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodać porcjami ser i śmietanę. Cały czas ucierając dodać budynie i proszek do pieczenia. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę i delikatnie połączyć z masą serową. Masę przełożyć do przygotowanej formy i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180stopni, piec około 70min. Do zarumienienia. Wyjąć z piekarnika i ostudzić. Czekoladę roztopić z masłem i mlekiem. Posmarować ciasto.
Polecam