Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
BARDZO SMACZY , DELIKATNY I CO WAŻNE SZYBKI DO ZROBIENIA.
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2201
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 961
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23149
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2201
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 961
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23149
Składniki
Serek waniliowy utrzeć mikserem z cukrem waniliowym i cukrem pudrem.
Śmietanę kremówkę ubić na sztywno i dodać do serka .Wszystko dokadnie wymieszać.Dodać sok z połowy cytryny.Żelatynę zalać zimną przegotowaną wodą tak by woda zakryła proszek i rozmieszać,zostawić by napęczniała.Pużniej zalać ją połową szklanki ciepłego mleka i romieszać by nie było grudek i cienkim strumieniem wlewać do masy mieszając.
Wcześniej zrobić galaretki ja zrobiłam na 800 ml wody .
Przygotować blaszkę z biszkoptem o sirednicy 28.Na biszkopt ułożyć część truskawek pokrojonych w cząstki i wylać masę, tortownicę do okoła można wyłożyć kawałeczkami truskawek i jeszce na wieżch jak kto lubi i zalewamy tężejącą galaretkę .
Wstawić do lodówki i gotowe .SMACZNEGO