Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kokosowe serniczki to absolutny hit. Są niezwykle kremowe i lekkie, a dodatek wiórków kokosowych nadaje im znakomitej tekstury. Serniczki są banalne w przygotowaniu, musisz jedynie zmieszać ze sobą wszystkie składniki, przełożyć do foremek na muffinki i upiec. To jeden z tych przepisów, który sprawdza się w momencie, kiedy masz mało czasu. Te małe słodkości możesz zaserwować ze świeżymi owocami, polewą na bazie gorzkiej czekolady lub białek z dodatkiem wiórków kokosowych. Pamiętaj, aby wybierać czekoladę bez dodatku cukru, sięgnij po tę z ksylitolem lub maltitolem.
Świąteczne smaki.
Odsłon: 86
Efekt wędzenia w garnku na bardzo drobnych zrębkach olcha/buk.
Odsłon: 53
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 92
Pierniczki to smak i aromat świąt A takie nadziewane powidłami i oblane deli...
Odsłon: 184
Świąteczne smaki.
Odsłon: 86
Efekt wędzenia w garnku na bardzo drobnych zrębkach olcha/buk.
Odsłon: 53
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 92
Pierniczki to smak i aromat świąt A takie nadziewane powidłami i oblane deli...
Odsłon: 184
Składniki
W dużej misce wymieszaj skyr z serkiem naturalnym. Dodaj ksylitol, wiórki kokosowe i mąkę. Wbij jajka i całość ponownie wymieszaj.
Gdy składniki się połączą, przełóż do formy na muffinki wyłożonej papilotkami.
Piecz przez 40 minut w 140 stopniach Celsjusza. Po upieczeniu serniczki zostaw w piekarniku na 20 minut do wystudzenia.