Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serniczki na zimno można jeść bez ograniczeń;) Są mocno owocowe.
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 555
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2009
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 555
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2009
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Składniki
Czarną porzeczkę umuj, obierz i zmiksuj (można przetrzeć przez sito, jeśli chcesz pozbyć sie pestek). Otrzymane pure z owoców zacznij podgrzewać mieszając aby się nie przypaliło. Pod koniec dodaj syrop lub miód. Sprawdź czy taka słodkość ci odpowiada. Kiedy się zagotuje dodaj 2 łyżki żelatyny i mieszaj trzepaczką. Żelatynę można też wcześniej namoczyć w 2 łyżkach zimej wody aby lepiej sie rozpuściła. Odstaw do ostygnięcia a nastepnie dodaj serek np. President 0% i zmieszaj. Nalewaj do silikonowej formy na muffiny ( dzięki niej można łatwo można je wyjąć). Wstaw do lodówki do stężenia. Podając na talerz można je polać syropem klonowym. Wyśmienicie smakują z miętą.