Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serniczki na zimno można jeść bez ograniczeń;) Są mocno owocowe.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15525
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4657
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 336
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2816
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15525
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4657
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 336
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2816
Składniki
Czarną porzeczkę umuj, obierz i zmiksuj (można przetrzeć przez sito, jeśli chcesz pozbyć sie pestek). Otrzymane pure z owoców zacznij podgrzewać mieszając aby się nie przypaliło. Pod koniec dodaj syrop lub miód. Sprawdź czy taka słodkość ci odpowiada. Kiedy się zagotuje dodaj 2 łyżki żelatyny i mieszaj trzepaczką. Żelatynę można też wcześniej namoczyć w 2 łyżkach zimej wody aby lepiej sie rozpuściła. Odstaw do ostygnięcia a nastepnie dodaj serek np. President 0% i zmieszaj. Nalewaj do silikonowej formy na muffiny ( dzięki niej można łatwo można je wyjąć). Wstaw do lodówki do stężenia. Podając na talerz można je polać syropem klonowym. Wyśmienicie smakują z miętą.