Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bez użycia miksera. W kilka chwil można zrobić coś pysznego. Polecam
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 3350
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29352
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 168
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18757
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 764
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 3350
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29352
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 168
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18757
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 764
Składniki
Brzoskwinie z puszki osączyć z syropu na sicie. Twarożek umieścić w miseczce. Dodać śmietanę, żółtka, cukier puder, budyń, rodzynki, płatki migdałowe. Dokładnie pomieszać. Wystarczy zrobić to łyżką. Rozwinąć ciasto francuskie. Podzielić na prostokąty. Pionowo podzielić na cztery części, a następnie przeciąć w poprzek. Będzie osiem ciastek. W każdym rogu prostokąta zrobić nacięcie ok 1,5 cm po przekątnej. Nie przecinać do końca. Na środku każdego prostokąta rozłożyć twarożek. Pozginać rogi do środka. Nacięcia ładnie się rozchylą. Na wierzchu, na śodku poukładać połówki brzoskwiń. Ciastka przenieść na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Posmarować delikatnie mlekiem. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 30-35 minut. Wystudzić na kratce. Przed podaniem osypać cukrem pudrem. Smacznego.