Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na kruchym spodzie to z pewnością propozycja dla każdego łasucha ;)
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 218
Polecam.
Odsłon: 710
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36176
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 370
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 218
Polecam.
Odsłon: 710
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36176
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 370
Składniki
Zaczynamy od sera. Margarynę utrzeć z cukrem. Następnie wbić żółtka i dokładnie utrzeć. Dodać zmielony twaróg oraz mąkę ziemniaczaną, połączyć. Na końcu dodać ubitą na sztywno pianę i całość delikatnie połączyć.
Składniki na ciasto przełożyć na blat i zarobić ciasto. Część ciasta można odłożyć, by zetrzeć na ser. Prostokątną formę wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć ciasto i równomiernie rozprowadzić. Przelać ser. Zetrzeć pozostałe ciasto na dużych oczkach.
Piec w temp. 170 stopni przez ok. 60 min. Po upieczeniu ostudzić i obficie posypać cukrem pudrem. Smacznego!