Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10420
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6009
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5317
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12859
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4598
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10420
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6009
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5317
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12859
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4598
Składniki
Składniki na ciasto zagnieść. Mąkę, cukier puder, kakao, i proszek posiekać z masłem i smalcem. Następnie dodać śmietanę i żółtko i zarobić ciasto. Podzielić na 2 części. Włożyć do zamrażarki na 3 godziny.
Twaróg zmielić 2 razy. ja użyłam gotowego z wiaderka. Żółtka oddzielić od białek. z białek ubić sztywną pianę. Twaróg połączyć z pozostałymi składnikami na masę serową, na koniec delikatnie wymieszać z pianą z białek.
Jedną część ciasta zetrzeć na blachę. Wyłożyć na to masę serową i zetrzeć drugą część. JA zużyłam 2/3 ciasta na spód, 1/3 zostawiłam do obsypania góry. Piec około 1 godziny w 180 stopniach, na środkowym poziomie piekarnika.
Przepis: http://mojewypieki.blox.pl/html