Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty i pyszny sernik. Zawsze robię go na święta.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3768
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3812
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 709
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3768
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3812
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 709
Składniki
CIASTO zagnieść i włożyć je do lodówki na 30 min.
MASA SEROWA.
Żółtka oddzielić o białek i ubić je ze szczyptą soli na sztywną pianę.
.W miseczce utrzeć żółtka z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę.
W drugiej misce utrzeć masło na gładką mase i do tej masy dodawać zmielony ser, ciągle ucierając. Gdy połączymy już masło z serem to dodajemy utarte żółtka, obie mąki, proszek do pieczenia i rodzynki. Na końcu dodajemy sztywną pianę z białek i mieszamy łyżką.
Natłuszczoną formę oprószyć mąką, wykleić ciastem spód i boki. Nałożyć masę serową. Piec godz. w temp.170 st.
Upieczony i ostudzony sernik smaruję polewą czekoladową wg. własnego przepisu.