Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty i pyszny sernik. Zawsze robię go na święta.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10459
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1167
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11584
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 594
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10459
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1167
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11584
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 594
Składniki
CIASTO zagnieść i włożyć je do lodówki na 30 min.
MASA SEROWA.
Żółtka oddzielić o białek i ubić je ze szczyptą soli na sztywną pianę.
.W miseczce utrzeć żółtka z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę.
W drugiej misce utrzeć masło na gładką mase i do tej masy dodawać zmielony ser, ciągle ucierając. Gdy połączymy już masło z serem to dodajemy utarte żółtka, obie mąki, proszek do pieczenia i rodzynki. Na końcu dodajemy sztywną pianę z białek i mieszamy łyżką.
Natłuszczoną formę oprószyć mąką, wykleić ciastem spód i boki. Nałożyć masę serową. Piec godz. w temp.170 st.
Upieczony i ostudzony sernik smaruję polewą czekoladową wg. własnego przepisu.