Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszny, wyjątkowo bananowy smak sernika :-) przepis zaczerpnęłam z blogu Mirabelki i postanowiłam się nim z Wami podzielić, bo smakuje naprawdę oryginalnie :-)
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 897
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1824
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6365
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 897
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1824
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6365
Składniki
Tortownicę wyłożyć folią aluminiową. Rozpuścić masło i dodać do mocno rozgniecionych ciasteczek, wymieszać do powstania mokrego piasku, wyłożyć masą spód tortownicy, ugnieść i wstawić na 30 min. do lodówki.
Banany rozgnieść blenderem i dodać do twarogu, jajek, cukru, cukru waniliowego i budyniu w proszku. Zmiksować do połączenia składników. Masę twarogową wylać na spód ciasteczkowy i piec w piekarniku o temp. 170 stopni ok. 1,5 godz. Studzić przy uchylonych drzwiczkach. Ja po wystudzeniu sernik polałam rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą. W oryginalnym przepisie na wierzchu była rozprowadzona gotowa masa krówkowa. Smacznego:-)