Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2374
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4481
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1508
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 438
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2374
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4481
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1508
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 438
Składniki
Oddzielamy żółtka od białek. Żółtka ucieramy z 1,5 szklanki cukru. Stopniowo dodajemy do tego twaróg, mąkę, mleko w proszku i miksujemy, aby składniki się połączyły. Powoli dolewamy do tego mleko (cały czas miksując).
Białka ubijamy na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodajemy 0,5 szklanki cukru. Miksujemy, aż cukier się rozpuści. Ubitą pianę dodajemy do masy serowej i delikatnie mieszamy łyżką.
Blachę wykładamy papierem do pieczenia (o wymiarach 26x38cm). Na spodzie układamy herbatniki, wykładamy na to przygotowaną wcześniej masę serową. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy 70 minut w temp. 180 stopni (gdy wierzch za mocno się przypieka, przykrywamy go folią aluminiową). Po upieczeniu i ostudzeniu wierzch ciasta posmarowałam masą krówkową.