Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3683
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 886
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 228
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34189
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 546
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3683
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 886
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 228
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34189
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 546
Składniki
Oddzielamy żółtka od białek. Żółtka ucieramy z 1,5 szklanki cukru. Stopniowo dodajemy do tego twaróg, mąkę, mleko w proszku i miksujemy, aby składniki się połączyły. Powoli dolewamy do tego mleko (cały czas miksując).
Białka ubijamy na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodajemy 0,5 szklanki cukru. Miksujemy, aż cukier się rozpuści. Ubitą pianę dodajemy do masy serowej i delikatnie mieszamy łyżką.
Blachę wykładamy papierem do pieczenia (o wymiarach 26x38cm). Na spodzie układamy herbatniki, wykładamy na to przygotowaną wcześniej masę serową. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy 70 minut w temp. 180 stopni (gdy wierzch za mocno się przypieka, przykrywamy go folią aluminiową). Po upieczeniu i ostudzeniu wierzch ciasta posmarowałam masą krówkową.