Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomyślałam, że ser sam w sobie zawiera tłuszcz, więc po co jeszcze dodawać masło?. Postanowiłam więc upiec sernik bez dodatku masła
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 181
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 975
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 683
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 181
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 975
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 683
Składniki
Białka ubijam na sztywno i odstawiam do lodówki. Żółtka ucieram z cukrem do białości. Twaróg mielę trzykrotnie. Do utartych żółtek dodaję zmielony twaróg, mąkę ziemniaczana i mleko cały czas miksując. Na końcu dodaję ubite białka i mieszam łopatką. Formę o wym. 24x25 cm wykładam papierem do pieczenia, przekładam ciasto i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 170°C na 60 min. Po ok 30 minutach pieczenia, wyjmuję ciasto i nakrywam wierzch folią aluminiową. Wstawiam do dalszej obróbki termicznej. Upieczony sernik zostawiam na 10 min. w gorącym piekarniku, następnie wyjmuję i usuwam folię. Odstawiam , aż całkowicie ostygnie.