Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pysznie aromatyczny , rozpływający się w ustach z delikatną nutką wanilii . Ja zrobiłam sernik na Święta , ale doskonały jest na każdy dzień .
Zawsze jest dobrze kiedy jajka mają temperaturę pokojową .
Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia , boki natomiast wysmarować dokładnie margaryną i obsypać bułką tartą lub mąką .
Margarynę rozpuszczamy i zostawiamy do przestudzenia .
Do wysokiej miski wkładamy twaróg z wiaderka , jajka , cukier , 2 budynie , olejek śmietankowy lub waniliowy oraz przestudzoną margarynę . Wszystkie składniki dokładnie zmiksować . I to jest wszystko :)
Sernik wstawiamy do nagrzanego piekarnika . Pieczemy około 45 minut w temperaturze 190 stopni a następnie zmniejszamy temperaturę do 160 stopni i pieczemy jeszcze około 25 minut .
Starajmy się nie otwierać piekarnika w trakcie pieczenia .
Pamiętajmy również o tym , że zawsze zaznaczam , iż każdy piekarnik jest inny i każdy / każda Pani domu wie najlepiej jak się sprawuje piekarnik .
Po zakończeniu pieczenia należy sprawdzić środek ciasta długim patyczkiem do szaszłyków .
Sernik po wyjęciu oprószamy cukrem pudrem lub na ciepłym serniku rozprowadzamy masę krówkową np. firmy bakalland .
Sernik po lekkim opadnięciu jest wysokości mniej więcej połowy wysokości tortownicy .
Polecam
Małgośka w Kuchni
Klasyczny (?) sernik. Spód z masy orzechowej, góra - sam ser z jajkami, polan...
Odsłon: 1890
Prosty w wykonaniu serniczek na szczególną okazję.
Odsłon: 4009
Prosty sernik na ciemnym spodzie z mandarynkami.
Odsłon: 1632
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 337
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 337
Składniki
Zawsze jest dobrze kiedy jajka mają temperaturę pokojową . Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia , boki natomiast wysmarować dokładnie margaryną i obsypać bułką tartą lub mąką . Margarynę rozpuszczamy i zostawiamy do przestudzenia . Do wysokiej miski wkładamy twaróg z wiaderka , jajka , cukier , 2 budynie , olejek śmietankowy lub waniliowy oraz przestudzoną margarynę . Wszystkie składniki dokładnie zmiksować . I to jest wszystko :) Sernik wstawiamy do nagrzanego piekarnika . Pieczemy około 45 minut w temperaturze 190 stopni a następnie zmniejszamy temperaturę do 160 stopni i pieczemy jeszcze około 25 minut . Starajmy się nie otwierać piekarnika w trakcie pieczenia . Pamiętajmy również o tym , że zawsze zaznaczam , iż każdy piekarnik jest inny i każdy / każda Pani domu wie najlepiej jak się sprawuje piekarnik .
Po zakończeniu pieczenia należy sprawdzić środek ciasta długim patyczkiem do szaszłyków . Sernik po wyjęciu oprószamy cukrem pudrem lub na ciepłym serniku rozprowadzamy masę krówkową np. firmy bakalland . Sernik po lekkim opadnięciu jest wysokości mniej więcej połowy wysokości tortownicy . Polecam Małgośka w Kuchni
Przepisy Desery
Desery
Mini serniczki z borówkami na ciepło
Desery
Proste ciasto z owocami
Desery
Jagodzianki
Desery
Grillowany ananas z karmelem z chili.
Mini serniczki z borówkami na ciepło
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 7
Proste ciasto z owocami
Do tego ciasta będą pasowały owoce np. jabłka, śliwki , jagody. Można posypać...
Odsłon: 25