Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serniki bez spodu pamiętam z dzieciństwa. Często taki robiła moja mama i babcia. Ja wolę sernik pieczony na spodzie, ale u mnie w domu są zwolennicy sernika pieczonego bez spodu, więc czasem pojawia się u mnie taki serniczek. Smaczny, bardzo szybki w wykonaniu. Polecam. Można dodać skórkę pomarańczową lub rodzynki.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 895
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4527
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1146
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 512
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 895
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4527
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1146
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 512
Składniki
W misce mieszamy dokładnie wszystkie składniki tak, aby nie było grudek z serka mascarpone. Można wymieszać w robocie
Okrągłą tortownicę, max 23 cm ( przy większej sernik będzie niziutki )wykładamy papierem do pieczenia i przelewamy do niej masę serową
Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy ok 60 minut
Po wystudzeniu możemy obsypać cukrem pudrem