Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja propozycja na dziś to budyniowy sernik na półkruchym spodzie. Takie ciasto z serii: "Spróbujcie, a nie pożałujecie" ;)
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 159
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1995
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 502
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 159
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1995
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 502
Składniki
Z 400 ml mleka odlać około 1/3 szklanki i w tej ilości rozprowadzić suchy budyń. Resztę mleka zagotować.
Do gotującego się mleka wlewać mleko z budyniem, i cały czas mieszając doprowadzić do wrzenia. Tak ugotowany budyń odstawić na czas przygotowywania pozostałej części sernika.
Mąkę, proszek do pieczenia, pół szklanki cukru, cukier wanilinowy, 1 jajko oraz margarynę siekać nożem lub szpatułką tak długo, aż ciasto zacznie się lepić i łączyć w większe grudki.
Połowę ciasta przełożyć do natłuszczonej i posypanej mąką tortownicy o średnicy około 20-22 cm. Dokładnie rozprowadzić ciasto na dnie, delikatnie dociskając.
Do ciepłego budyniu dodać pół szklanki cukru oraz ser homogenizowany i dokładnie wymieszać.
Następnie dodać 3 jajka i raz jeszcze całość dokładnie wymieszać. Tak przygotowaną masę wylać na pierwszą warstwę ciasta w tortownicy.
Na wierzch masy serowo-budyniowej pokruszyć pozostałą część ciasta.
Sernik piec w temperaturze 170 stopni Celsjusza przez około 80 minut.
Po upieczeniu pozostawić go do całkowitego wystudzenia.