Do góry

Desery Przepis na:

sernik cukiniowo-bananowy

Przepis dnia 2015-07-13
sernik cukiniowo-bananowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 238 Ocena: 2603

Dodano:

Odsłon: 36370

dietetyczny sernik. bardzo lekki i bardzo alternatywny. dla odważnych!

Składniki

  • 500 g cukinii
  • 150g banana
  • 500 g jogurtu pitnego waniliowego
  • 350 g jogurtu naturalnego
  • 400 g serka homogenizowanego naturalnego
  • 2 łyżki otrębów wielozbożowych
  • słodzidło /cukier, ksylitom, stewia, erytrol
  • ekstrakt waniliowy
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
sernik cukiniowo-bananowy

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową.
    Cukinie kroję w plastry. Na rozgrzaną patelnię wlewam trochę wody, dodaję cukinię, solę lekko i odparowuję. Studzę.
    Banan rozgniatam na miazgę.
    Piekarnik rozgrzewam do 150 stopni Celsjusza.
    Wszystkie składniki nakładam do malaksera.
    Miksuję do połączenia i rozdrobnienia cukinii.
    Wylewam na wyłożoną papierem do pieczenia blachę.
    Piekę 75 minut.
    Pozostawiam w uchylonym piekarniku na 30-40 minut.
    Chłodzę przez noc w lodówce.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

annapiedziak 07 lipca 2015 Koniecznie muszę ten przepis wypróbować! bardzo ciekawie się zapowiada!

9 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń