Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 27
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3512
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 115
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 840
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 27
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3512
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 115
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 840
Składniki
W śmietanie rozpuścić czekoladę i odstawić do wystudzenia, a następnie schłodzić.
Zmiksować ser z żółtkami, cukrem pudrem i na końcu z mąką tortową.
Zmiksować schłodzoną śmietanę czekoladową i dodać do masy serowej. Całość zmiksować.
Ubić białko na sztywną pianę i dodać do masy, delikatnie mieszając w tzw. ósemkę.
Wylać na małą blaszkę (21 x 28 cm) i piec 60 min. przez pierwsze 10 min. w temp. 180 st. C, a następnie 150 st. C.
Po upieczeniu wystudzić w piekarniku.
Ubić śmietanę kremową z cukrem waniliowym, a następnie dodać do sera mascarpone. Zmiksować.
Krem wyłożyć na wystudzony sernik. Na wierzch ułożyć wiśnie drążone.
W garnuszku rozpuścić masło, ze śmietanką, cukrem pudrem i kakao. Żelatynę zamoczyć w wodzie i dodać do polewy.
Lekko wystudzoną polewą udekorować wierzch sernika.
Całość schłodzić w lodówce.