Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wilgotny, mocno czekoladowy sernik, z dodatkiem kaszy jaglanej. Niezwykle pyszny i sycący.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8309
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1206
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10043
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4597
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 636
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8309
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1206
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10043
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4597
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 636
Składniki
Kaszę jaglaną gotujemy na mleku lub wodzie. Do ugotowanej dodajemy rozpuszczoną gorzką czekoladę i jeszcze ciepłą miksujemy na gładką masę.
Herbatniki kruszymy i łączymy z masłem rozpuszczonym. Wylepiamy tym spód formy (20 cm) i wkładamy do lodówki.
Do ostudzonej kaszy dodajemy żółtka, dosładzamy wedle uznania i miksujemy. Na koniec stopniowo twaróg i dalej miksujemy do połączenia składników.
Białka ubijamy na sztywno i mieszamy delikatnie z masą czekoladową. Przelewamy na spód i pieczemy 60 minut w 170 stopniach.
Ostudzony sernik polewamy rozpuszczoną odżywką białkową lub białą czekoladą. Polecam spożywać go schłodzonego.