Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na ten sernik jest w moim domu od lat. Do starych składników dodałam tylko puree z dyni i cynamon. Serniczek wyszedł pierwsza klasa. Wzbogacony został nie tylko walorami odżywczymi dyni, ale też uzyskałam ciekawy kontrast żółtego koloru masy twarogowej z ciemnobrązowym kolorem ciasta. Bardzo serdecznie polecam.
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9976
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8997
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6376
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9976
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8997
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6376
Składniki
Mąkę i proszek do pieczenia przesiać przez sito do miski. Dodać cukier, żółtka, kakao i starte na dużych oczkach tarki masło. Zagnieść ciasto. Foremkę o wymiarach 29x24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. 3/4 ciasta wyłożyć na blaszkę, a pozostałą część dać do zamrażarki na pół godziny. Przygotować masę serową. Twaróg utrzeć z cukrem, jajkami, budyniami, cynamonem i puree z dyni. Tak przygotowaną masę wylać na kakaowy spód. Na wierzch zetrzeć na tarce ciasto z zamrażarki. Piec w nagrzanym do 180 st. C piekarniku 60-65 minut. Po upieczeniu dobrze jest zostawić sernik w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach. Kroić następnego dnia.