Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na ten sernik jest w moim domu od lat. Do starych składników dodałam tylko puree z dyni i cynamon. Serniczek wyszedł pierwsza klasa. Wzbogacony został nie tylko walorami odżywczymi dyni, ale też uzyskałam ciekawy kontrast żółtego koloru masy twarogowej z ciemnobrązowym kolorem ciasta. Bardzo serdecznie polecam.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13209
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2561
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3707
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4687
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13209
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2561
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3707
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4687
Składniki
Mąkę i proszek do pieczenia przesiać przez sito do miski. Dodać cukier, żółtka, kakao i starte na dużych oczkach tarki masło. Zagnieść ciasto. Foremkę o wymiarach 29x24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. 3/4 ciasta wyłożyć na blaszkę, a pozostałą część dać do zamrażarki na pół godziny. Przygotować masę serową. Twaróg utrzeć z cukrem, jajkami, budyniami, cynamonem i puree z dyni. Tak przygotowaną masę wylać na kakaowy spód. Na wierzch zetrzeć na tarce ciasto z zamrażarki. Piec w nagrzanym do 180 st. C piekarniku 60-65 minut. Po upieczeniu dobrze jest zostawić sernik w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach. Kroić następnego dnia.