Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5005
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13510
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5863
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7604
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5005
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13510
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5863
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7604
Składniki
Ciasto: Mąkę wymieszaną z sodą i przesianą przez sito na stolnicę posiekać z margaryną. Dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto. Podzielić na trzy placki. Placki piec w temp.180 st. ok. 10-15 min.
Masa serowa: Ser, cukier, cukier waniliowy, jajka, margarynę włożyć do garnka i mieszając podgrzewać na małym ogniu. Gdy składniki się połączą i masa będzie gorąca, cały czas mieszając wlać budyń rozprowadzony w szklance mleka. Doprowadzić do wrzenia (na powierzchni pokażą się pęcherzyki powietrza). UWAGA: NIE GOTOWAĆ! Zimne placki przełożyć gorącą masą serową, przykryć ściereczką do całkowitego wystygnięcia. Zimne ciasto polać polewą, lub posypać cukrem pudrem.