Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8650
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 602
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8650
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 602
Składniki
Ciasto: Mąkę wymieszaną z sodą i przesianą przez sito na stolnicę posiekać z margaryną. Dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto. Podzielić na trzy placki. Placki piec w temp.180 st. ok. 10-15 min.
Masa serowa: Ser, cukier, cukier waniliowy, jajka, margarynę włożyć do garnka i mieszając podgrzewać na małym ogniu. Gdy składniki się połączą i masa będzie gorąca, cały czas mieszając wlać budyń rozprowadzony w szklance mleka. Doprowadzić do wrzenia (na powierzchni pokażą się pęcherzyki powietrza). UWAGA: NIE GOTOWAĆ! Zimne placki przełożyć gorącą masą serową, przykryć ściereczką do całkowitego wystygnięcia. Zimne ciasto polać polewą, lub posypać cukrem pudrem.