Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik gotowany z galaretką
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3416
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34192
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1408
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113629
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3416
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34192
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1408
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113629
Składniki
Galaretki rozpuścić w 700 ml wrzątku i odstawić do przestudzenia.
Do garnka przełożyć masło oraz cukier . Gotować na wolnym ogniu do rozpuszczania się masła.
Kolejno dodać twaróg oraz jajka. Wszystko razem wymieszać i gotować do momentu, aż masa serowa będzie gorąca. ( nie może się zagotować).
Proszek budyniowy rozpuścić w mleku i wlać do gorącej masy serowej. Gotować na wolnym ogniu kilka minut do czasu, aż masa zgęstnieje.
Blaszkę o wymiarach 26x26 wyłożyłam papierem do pieczenia i ułożyć biszkopty. Wykładamy gorącą masę serową. Na wierzch układamy herbatniki. Ciasto odstawić do przestudzenia.
Do przestudzonej ale płynnej galaretki dodać maliny, wymieszać i gdy galaretka zacznie tężeć przelać na ciasto. Uwaga galaretka z mrożonymi owocami tężeje błyskawicznie. Ciasto schłodzić w lodówce najlepiej przez całą noc. Smacznego!