Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik gotowany z truskawkami
Pyszny przepis na grzyby leśne w zalewie octowej - u mnie były to maślaki a t...
Odsłon: 291
Gołąbki bezmięsne w pysznym sosie pomidorowym - idealne na postny lub tani ob...
Odsłon: 128
Pyszny przepis na grzyby leśne w zalewie octowej - u mnie były to maślaki a t...
Odsłon: 291
Gołąbki bezmięsne w pysznym sosie pomidorowym - idealne na postny lub tani ob...
Odsłon: 128
Składniki
Galaretki rozpuścić w 750 ml wrzątku i odstawić do przestudzenia. Do garnka przełożyć masło oraz cukier . Gotować na wolnym ogniu do rozpuszczania się masła. Kolejno dodać twaróg oraz jajka. Wszystko razem wymieszać i gotować do momentu, aż masa serowa będzie gorąca. ( nie może się zagotować). Proszek budyniowy rozpuścić w mleku i wlać do gorącej masy serowej. Gotować na wolnym ogniu kilka minut do czasu, aż masa zgęstnieje. Blaszkę o wymiarach 26x26 wyłożyłam papierem do pieczenia i ułożyć herbatniki. Wykładamy połowę gorącej masę serową, warstwę herbatników, pozostałą masę serową i całość przykrywamy herbatnikami. Do przestudzonej ale płynnej galaretki dodać pokrojone truskawki, wymieszać i gdy galaretka zacznie tężeć przelać na ciasto. Uwaga galaretka z mrożonymi owocami tężeje błyskawicznie. Ciasto schłodzić w lodówce najlepiej przez całą noc. Smacznego!