Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik gotowany z truskawkami
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 2326
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1863
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 2326
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1863
Składniki
Galaretki rozpuścić w 750 ml wrzątku i odstawić do przestudzenia. Do garnka przełożyć masło oraz cukier . Gotować na wolnym ogniu do rozpuszczania się masła. Kolejno dodać twaróg oraz jajka. Wszystko razem wymieszać i gotować do momentu, aż masa serowa będzie gorąca. ( nie może się zagotować). Proszek budyniowy rozpuścić w mleku i wlać do gorącej masy serowej. Gotować na wolnym ogniu kilka minut do czasu, aż masa zgęstnieje. Blaszkę o wymiarach 26x26 wyłożyłam papierem do pieczenia i ułożyć herbatniki. Wykładamy połowę gorącej masę serową, warstwę herbatników, pozostałą masę serową i całość przykrywamy herbatnikami. Do przestudzonej ale płynnej galaretki dodać pokrojone truskawki, wymieszać i gdy galaretka zacznie tężeć przelać na ciasto. Uwaga galaretka z mrożonymi owocami tężeje błyskawicznie. Ciasto schłodzić w lodówce najlepiej przez całą noc. Smacznego!