Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik gotowany z truskawkami
Na pożegnanie lata proponuję bardzo świeży i oryginalny sernik z rzodkiewek....
Odsłon: 42
Syrop z owoców pigwowca można dodawać zimą do herbaty zamiast drogich cytryn....
Odsłon: 20056
Ciasto francuskie ze śliwkami nawiązuje do klasycznych, francuskich wypieków...
Odsłon: 1058
Na pożegnanie lata proponuję bardzo świeży i oryginalny sernik z rzodkiewek....
Odsłon: 42
Syrop z owoców pigwowca można dodawać zimą do herbaty zamiast drogich cytryn....
Odsłon: 20056
Ciasto francuskie ze śliwkami nawiązuje do klasycznych, francuskich wypieków...
Odsłon: 1058
Składniki
Galaretki rozpuścić w 750 ml wrzątku i odstawić do przestudzenia. Do garnka przełożyć masło oraz cukier . Gotować na wolnym ogniu do rozpuszczania się masła. Kolejno dodać twaróg oraz jajka. Wszystko razem wymieszać i gotować do momentu, aż masa serowa będzie gorąca. ( nie może się zagotować). Proszek budyniowy rozpuścić w mleku i wlać do gorącej masy serowej. Gotować na wolnym ogniu kilka minut do czasu, aż masa zgęstnieje. Blaszkę o wymiarach 26x26 wyłożyłam papierem do pieczenia i ułożyć herbatniki. Wykładamy połowę gorącej masę serową, warstwę herbatników, pozostałą masę serową i całość przykrywamy herbatnikami. Do przestudzonej ale płynnej galaretki dodać pokrojone truskawki, wymieszać i gdy galaretka zacznie tężeć przelać na ciasto. Uwaga galaretka z mrożonymi owocami tężeje błyskawicznie. Ciasto schłodzić w lodówce najlepiej przez całą noc. Smacznego!