Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik gotowany z truskawkami
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19211
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13017
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1650
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232083
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19211
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13017
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1650
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232083
Składniki
Galaretki rozpuścić w 750 ml wrzątku i odstawić do przestudzenia. Do garnka przełożyć masło oraz cukier . Gotować na wolnym ogniu do rozpuszczania się masła. Kolejno dodać twaróg oraz jajka. Wszystko razem wymieszać i gotować do momentu, aż masa serowa będzie gorąca. ( nie może się zagotować). Proszek budyniowy rozpuścić w mleku i wlać do gorącej masy serowej. Gotować na wolnym ogniu kilka minut do czasu, aż masa zgęstnieje. Blaszkę o wymiarach 26x26 wyłożyłam papierem do pieczenia i ułożyć herbatniki. Wykładamy połowę gorącej masę serową, warstwę herbatników, pozostałą masę serową i całość przykrywamy herbatnikami. Do przestudzonej ale płynnej galaretki dodać pokrojone truskawki, wymieszać i gdy galaretka zacznie tężeć przelać na ciasto. Uwaga galaretka z mrożonymi owocami tężeje błyskawicznie. Ciasto schłodzić w lodówce najlepiej przez całą noc. Smacznego!