Do góry

Desery Przepis na:

sernik Izaura

Przepis dnia 2016-05-03
sernik Izaura

Autor:

Przepisów i artykułów: 546 Ocena: 19673

Dodano:

Odsłon: 103347

bardzo smaczne ciasto, chyba wszyscy je znają

Składniki

  • ciasto 2 szklanki mąki
  • 1,5 szklanki cukru
  • 3 łyżki kakao
  • 4 jajka
  • 200g masła
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • Masa serowa 1kg sera białego z wiaderka
  • 4 jajka
  • szklanka cukru
  • pół kostki masła
  • budyń śmietankowy
  • 2 łyżki cukru waniliowego
> 6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
sernik Izaura

Przygotowanie

  1. Ciasto

    Masło, cukier, kakao oraz cukier waniliowy podlać pięcioma łyżkami wody i gotować 5 min. Po ostudzeniu dodać 4 żółtka i wymieszać na jednolitą masę. Dodać mąkę, proszek do pieczenia i pianę z białek. Wlać ciasto do formy.

  2. Masa serowa

    Żółtka oddzielić od białek z nich ubić sztywną pianę. Żółtka oraz cukier i cukier waniliowy zmiksować na puszystą masę, cały czas ucierając dodawać stopniowo masło miksować aż składniki się połączą. Dodać partiami ser i na końcu budyń. Na końcu dodawać partiami sztywną piane z białek i delikatnie połączyć z serem.

  3. Do formy z ciastem wyłożyć masę serową. Piec ok 60 minut w nagrzanym piekarniku w temperaturze 170 C. po upieczeniu polać polewą

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń