Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lepszego sernika jak ten nie jadłam! Aksamitny, z nutką kajmaku i dodatkiem orzechów! To trzeba spróbować! Duży plus tego ciasta jest to, że spod przygotowuje się z ciasteczek maślanych, co bardzo przyspiesza przygotowanie! Serdecznie zapraszam na swój Instagram oraz YouTube gdzie jest dużo przepisów oraz filmików krok po kroku! Ciasto inspirowane przepisem z bloga http://www.tysiagotuje.pl/?m=1 Pozdrawiam smacznie_na_talerzu
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93703
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2681
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3508
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1610
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2282
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93703
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2681
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3508
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1610
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2282
Składniki
SPÓD: Pokruszone ciasteczka połączyć z masłem i wymieszać na konsystencję mokrego piasku. Dno tortownicy o średnicy 23cm wyłożyć papierem do pieczenia. Rozprowadzić równomiernie masę i dobrze docisnąć. Schłodzić w lodówce 10min. Piec w nagrzanym piekarniku do 180°C ok 10-15 min do lekkiego zrumienienia.
MASA SEROWA: Wszystkie składniki umieścić w misie miksera i zmiksować tylko do połączenia. Gotową mieszankę wylać na podpieczony spód. Temp.piekarnika zmniejszyć do 170°C i piec w przez około 70 min.Na dole piekarnika położyć naczynie żaroodporne z zimną wodą.Ciasto studzić na kracie.
Na wolnym ogniu podgrzewać kajmak z mlekiem cały czas mieszając. Kiedy składniki się połączą zdjąć z ognia, dodać masło i delikatnie mieszać do uzyskania gładkiej konsystencji. Gotową masą polać sernik. Udekorować orzeszkami. Wszystkiego słodkiego!