Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny sernik na ciemnym spodzie idealny na różne okazje.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44749
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44749
Składniki
Masło, cukier, żółtka dobrze utrzeć. Wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao , wszystkie składniki starannie połączyć. Ciasto podzielić na dwie części mniejszą i większą. Włożyć do zamrażarki na godzinę.
Miękkie masło, białka i całe jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, następnie cały czas ucierając dodać ser, budyń, mąkę ziemniaczaną i olejki. Wymieszać do połączenia składników.
Blachę o wymiarach 26 x35 wyłożyć papierem do pieczenia i zetrzeć na tarce o grubych oczkach większą część ciasta, na ciasto wyłożyć masę serową i przykryć ją startym ciemnym ciastem. Piec około 60 minut w temperaturze 180 st. Smacznego.