Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny sernik na ciemnym spodzie idealny na różne okazje.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30795
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3578
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 2815
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1093
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30795
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3578
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 2815
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1093
Składniki
Masło, cukier, żółtka dobrze utrzeć. Wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao , wszystkie składniki starannie połączyć. Ciasto podzielić na dwie części mniejszą i większą. Włożyć do zamrażarki na godzinę.
Miękkie masło, białka i całe jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, następnie cały czas ucierając dodać ser, budyń, mąkę ziemniaczaną i olejki. Wymieszać do połączenia składników.
Blachę o wymiarach 26 x35 wyłożyć papierem do pieczenia i zetrzeć na tarce o grubych oczkach większą część ciasta, na ciasto wyłożyć masę serową i przykryć ją startym ciemnym ciastem. Piec około 60 minut w temperaturze 180 st. Smacznego.