Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to sernik podwójnie kokosowy bo zarówno spód jak i masa serowa są z dodatkiem wiórków kokosowych. Sernik wykończyłam czekoladą białą i orzechową.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 32955
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9699
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2185
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4181
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 921
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 32955
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9699
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2185
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4181
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 921
Składniki
Wszystkie składniki sypkie a więc mąkę, wiórki, cukry i sól wsypałam do dużej miski i wymieszałam. Wbiłam jajko i wkroiłam zimne masło. Zagniotłam dość szybko jednolite ciasto. Dużą blachę do pieczenia o wymiarach ok. 25x36cm wyłożyłam papierem do pieczenia. Dno blachy wylepiłam ciastem kokosowym. Blachę z przygotowanym spodem wstawiłam do lodówki na czas przygotowania masy serowej. Ser z wiaderka przełożyłam do misy miksera. Wsypałam proszki budyniowe oraz obydwa rodzaje cukru i zmiksowałam. Użyłam aż trzech budyni ponieważ mój ser był dość rzadki a budynie były też podrzędnej firmy więc wychodzą rzadsze niż np. te z Delecty. Następnie do masy serowej dodawałam po jednym jajku i po każdym miksowałam do połączenia składników. Do masy serowo - jajecznej wlałam zimną śmietankę bez jej wcześniejszego ubijania i wymieszałam. Wsypałam wiórki kokosowe i dodałam zapachy do ciasta. Ponownie wymieszałam. Masę serową wylałam na spód kokosowy. Blachę wstawiłam do piekarnika. Sernik piekłam ok. godziny w temperaturze 160 stopni. Po upieczeniu wyjęłam go z piekarnika i wystudziłam na metalowej kratce. Zimny sernik polałam roztopioną białą czekoladą i czekoladą z kawałkami orzechów. Ciasto wstawiłam do lodówki do jeszcze lepszego schłodzenia.