Do góry

Desery Przepis na:

Sernik kokosowy Kasi

Sernik kokosowy Kasi

Autor:

Przepisów i artykułów: 52 Ocena: 870

Dodano:

Odsłon: 4547

Moja mała improwizacja...ale całkiem smaczna;)

Składniki

  • Masa serowo-kokosowa
  • 1kg sera w wiaderku (mlekowita)
  • 400 ml mleka kokosowego
  • 250ml wrzącej wody
  • 2 łyżki żelatyny
  • 250g wiórków kokosowych
  • aromat migdałowy
  • cukier puder (według smaku)
  • 2 opakowania bitej śmietany "śnieżka"
  • Ponadto:
  • 2 paczki okrągłych biszkoptów
  • garść suszonej żurawiny
  • płatki migdałowe do dekoracji
5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i ostudzić. Bitą śmietanę ubić z schłodzonym mlekiem kokosowym, dodać cukier puder, aromat migdałowy oraz ser. Wszystko dokładnie wymieszać mikserem. Wiórka zmielić w młynku na proszek, dodać do masy serowej i wymieszać. Tężejącą żelatynę powoli wlewamy do masy i dokładnie mieszamy. Formę (większa keksówka) wyłożyć papierem do pieczenia, na dnie układamy biszkopty jeden obok drugiego. Następnie rozprowadzamy na biszkoptach 1/2 masy serowo-kokosowej. Na masie równo rozsypujemy żurawinę na której układamy biszkopty. Biszkopty przykrywamy resztą masy. Wierz ciasta możemy posypać startymi na tarce biszkoptami oraz płatkami migdałowymi. Ciasto chłodzimy w lodówce minimum 5 godzin.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń