Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwy przepis, a sernik lepszy niż z cukierni. Polecam
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 548
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16818
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 592
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 548
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16818
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 592
Składniki
zagnieść kruche ciasto i włożyć do lodówki na 30 minut. żółtka utrzeć z masłem cukrem i cukrem waniliowym połączyć z serem dodać skórkę pomarańczową i rodzynki wszystko wymieszać. dodać mąkę ziemniaczaną i pszenną białka ubić na sztywną pianę i delikatnie dodać do masy serowej. 2/3 ciasta rozwałkować i rozłożyć na spodzie blachy nakłuć widelcem i wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni Celsjusza piec do 15 minut. następnie na spód wlać masę serową na wierzchu ułożyć kratkę z wałeczków z pozostałej części ciasta. piec około 60 70 minut w temperaturze 180 stopni. wychodzi lepszy niż z cukierni polecam