Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwy przepis, a sernik lepszy niż z cukierni. Polecam
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 219
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 795
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2826
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 219
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 795
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2826
Składniki
zagnieść kruche ciasto i włożyć do lodówki na 30 minut. żółtka utrzeć z masłem cukrem i cukrem waniliowym połączyć z serem dodać skórkę pomarańczową i rodzynki wszystko wymieszać. dodać mąkę ziemniaczaną i pszenną białka ubić na sztywną pianę i delikatnie dodać do masy serowej. 2/3 ciasta rozwałkować i rozłożyć na spodzie blachy nakłuć widelcem i wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni Celsjusza piec do 15 minut. następnie na spód wlać masę serową na wierzchu ułożyć kratkę z wałeczków z pozostałej części ciasta. piec około 60 70 minut w temperaturze 180 stopni. wychodzi lepszy niż z cukierni polecam