Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny delikatny sernik na ciemnym spodzie
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 354
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11142
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3835
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1322
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 354
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11142
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3835
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1322
Składniki
Ciasto ciemne Kasię, cukier, wodę i kakao zagotowujemy i studzimy. Do zimnej masy dodajemy żółtka i mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia. Na końcu dodajemy pianę z białek i bardzo dokładnie ale delikatnie mieszamy ciasto. Wylewamy na wysmarowaną tłuszczem blaszkę.
Ciasto serowe: Żółtka ucieramy z cukrem, dodajemy cukier waniliowy i masło Gdy już całość dobrze nam się utrze dodajemy ser i grysik Na końcu dodajemy białka ubite na sztywno ze szczyptą soli- mieszamy delikatnie. Łyżką układamy kopczyki z masy serowej na ciemnym cieście. Pieczemy w 180 st około 45-50 minut i koniecznie trzeba sprawdzić patyczkiem sprawdzić czy boki ciasta odchodzą od blaszki