Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty, szybki w przygotowaniu, efektowny, mega karmelowy a przede wszystkim pyszny sernik!
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 938
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4184
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 277
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 787
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3636
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 748
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 938
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4184
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 277
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 787
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3636
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 748
Składniki
Natłuszczamy tortownicę średnica około 22cm.
Ciasteczka kruszymy bardzo drobno, pomocny jest tu blender. Dodaj miękkie masło i połącz całość w masę. Przełóż ją do tortownicy i dokładnie ugnieć na dnie (pomocna jest tu zwykła szklanka, wykorzystując jej dno możemy dociskając równomiernie rozprowadzić ciasto w tortownicy). Tortownicę ze spodem chowamy do lodówki na ok. 30 minut.
W dużej misce mikserem mieszamy serek i gotowy karmel (można zostawić nieco do ozdoby) do uzyskania jednolitej masy. Stopniowo dodawaj jajka i żółtka oraz szczyptę soli. Wrzucamy pokrojone krówki. Masę serową wylej na przygotowany spód do tortownicę wstaw do nagrzanego piekarnika na 160 stopni i piecz ok. 1,5 godziny. UWAGA: Po upieczeniu środek ciasta może wydawać się płynny. Wyjmij sernik z piekarnika i zostaw na około godzinę do przestudzenia i wstaw na całą noc do lodówki.