Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten sernik smakuje wybornie.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336695
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4067
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423198
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2626
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336695
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4067
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423198
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2626
Składniki
Wykonanie spodu placka: Ciastka pokruszyć, wymieszać dokładnie z masłem orzechowym i wyłożyć spód tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Wykonanie sera: Jajka utrzeć z cukrem, dodać oba sery i dokładnie utrzeć, wlać śmietanę dalej ucierać. Dodać czekoladę rozpuszczoną wcześniej na parze, dodać obie mąki i zapach arakowy. Gotowy ser wyłożyć na ciasteczka w tortownicy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec przez 15 minut z termo obiegiem. Następnie obniżyć temperaturę do 100 stopni i piec łącznie 2 godziny. Po czym delikatnie uchylić piekarnik aby placek stopniowo stygł.
Na przestudzony placek wykładamy karmel i posypujemy orzeszkami. Sernik dobrze schłodzić w lodówce i podawać najlepiej na drugi dzień.