Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nasz ulubiony sernik, robi go na wszystkie rodzinne uroczystości. Sernik robię w kilku wersjach, dzisiaj proponuję taką.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 787
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425084
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10717
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 787
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425084
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10717
Składniki
Blacha 20 X 30 cm posmarowana tłuszczem i wyłożona papierem. Mąkę, proszek, cukier i kakao wsypać do miski.
Rozdrabniać składniki aż powstanie drobna kruszonka.
Dodać żółtka i połączyć składniki w gładkie ciasto. Uformować kulę, podzielić na 2 części.
Jedna część zamrozić a drugą wyłożyć spód formy. Podziurkować widelcem. Schłodzić w lodówce,
Masa serowa. Miękkie masło ubijać z cukrem i cukrem wanilinowym. Dodawać po 1 żółtku cały czas ubijając. Porcjami dodać twaróg, na koniec budyń.
Białka ubić na sztywną pianę, dodać do masy serowej mieszając łyżką.
Masę serową wyłożyć na ciemny spód. Na wierzch zetrzeć odłożoną część ciasta z zamrażarki. Wstawić do piekarnika i piec ok. 45 minut w 180 C.