Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nasz ulubiony sernik, robi go na wszystkie rodzinne uroczystości. Sernik robię w kilku wersjach, dzisiaj proponuję taką.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3965
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415460
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2566
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3965
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415460
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2566
Składniki
Blacha 20 X 30 cm posmarowana tłuszczem i wyłożona papierem. Mąkę, proszek, cukier i kakao wsypać do miski.
Rozdrabniać składniki aż powstanie drobna kruszonka.
Dodać żółtka i połączyć składniki w gładkie ciasto. Uformować kulę, podzielić na 2 części.
Jedna część zamrozić a drugą wyłożyć spód formy. Podziurkować widelcem. Schłodzić w lodówce,
Masa serowa. Miękkie masło ubijać z cukrem i cukrem wanilinowym. Dodawać po 1 żółtku cały czas ubijając. Porcjami dodać twaróg, na koniec budyń.
Białka ubić na sztywną pianę, dodać do masy serowej mieszając łyżką.
Masę serową wyłożyć na ciemny spód. Na wierzch zetrzeć odłożoną część ciasta z zamrażarki. Wstawić do piekarnika i piec ok. 45 minut w 180 C.