Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nasz ulubiony sernik, robi go na wszystkie rodzinne uroczystości. Sernik robię w kilku wersjach, dzisiaj proponuję taką.
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47712
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165582
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 381
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 99
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47712
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165582
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 381
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 99
Składniki
Blacha 20 X 30 cm posmarowana tłuszczem i wyłożona papierem. Mąkę, proszek, cukier i kakao wsypać do miski.
Rozdrabniać składniki aż powstanie drobna kruszonka.
Dodać żółtka i połączyć składniki w gładkie ciasto. Uformować kulę, podzielić na 2 części.
Jedna część zamrozić a drugą wyłożyć spód formy. Podziurkować widelcem. Schłodzić w lodówce,
Masa serowa. Miękkie masło ubijać z cukrem i cukrem wanilinowym. Dodawać po 1 żółtku cały czas ubijając. Porcjami dodać twaróg, na koniec budyń.
Białka ubić na sztywną pianę, dodać do masy serowej mieszając łyżką.
Masę serową wyłożyć na ciemny spód. Na wierzch zetrzeć odłożoną część ciasta z zamrażarki. Wstawić do piekarnika i piec ok. 45 minut w 180 C.