Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nasz ulubiony sernik, robi go na wszystkie rodzinne uroczystości. Sernik robię w kilku wersjach, dzisiaj proponuję taką.
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 287
Proste i szybkie racuszki z jabłkami to niezawodny przepis na pożywne śniadan...
Odsłon: 25647
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 287
Proste i szybkie racuszki z jabłkami to niezawodny przepis na pożywne śniadan...
Odsłon: 25647
Składniki
Blacha 20 X 30 cm posmarowana tłuszczem i wyłożona papierem. Mąkę, proszek, cukier i kakao wsypać do miski.
Rozdrabniać składniki aż powstanie drobna kruszonka.
Dodać żółtka i połączyć składniki w gładkie ciasto. Uformować kulę, podzielić na 2 części.
Jedna część zamrozić a drugą wyłożyć spód formy. Podziurkować widelcem. Schłodzić w lodówce,
Masa serowa. Miękkie masło ubijać z cukrem i cukrem wanilinowym. Dodawać po 1 żółtku cały czas ubijając. Porcjami dodać twaróg, na koniec budyń.
Białka ubić na sztywną pianę, dodać do masy serowej mieszając łyżką.
Masę serową wyłożyć na ciemny spód. Na wierzch zetrzeć odłożoną część ciasta z zamrażarki. Wstawić do piekarnika i piec ok. 45 minut w 180 C.