Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś mam dla was przepis na pyszny sernik przygotowany na cieście kruchym
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30943
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3648
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4679
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30943
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3648
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4679
Składniki
Do miski dodać wszystkie składniki i wyrobić na jednolitą masę w trakcie wyrabiania dodać jeszcze dwie łyżki mąki. Ciasto powinno mieć konsystencję mokrego piasku. Po przygotowaniu wstawić ciasto do lodówki
Przygotować masę serową, do miski wbić jajka wsypać cukier i zmiksować na jednolitą masę następnie dodać resztę składników bez wiórek i zmiksować na jednolitą masę
Jak już wszystko przygotowane na dno blaszki 33/23 wyłożonej papierem ułożyć większą część ciasta ponakłuwać go i wylać na to cały twaróg a na twaróg posypać wiórki i wyłożyć resztę ciasta
Przygotowane ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika ustawionego na 190 minut i piec 60 minut do ładnego zarumienienia wierzchu, na dno piekarnika wstawić miskę z wodą. Po upieczeniu ostudzić i udekorować dowolnie