Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty przepis na bardzo pyszny sernik
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5754
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1210
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12391
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5214
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5754
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1210
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12391
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5214
Składniki
Margarynę rozpuszczamy i studzimy. 3 szklanki mąki, 1 szklanka cukru pudru, rozpuszczoną margarynę, 2 łyżki kokao, olejek śmietankowy, 3 żółtka, 1 łyżeczka proszku do pieczenia łączymy i zagniatamy na ciasto. Dzielimy na dwie części, owijamy w folię spożywczą i odstawiamy do zamrażarki. Ja odstawiłam na dobre 8 godzin, ale wiejska plotka głosi, że można krócej. Blachę wyłożyłam papierem do pieczenia i starłam jedną część ciasta.
Białka ubijamy na sztywno. Pozostałe składniki miksujemy na gładką masę. Dodajemy ubite białka i delikatnie mieszamy dodając bakalie. Przelewamy masę serową na blachę, a na wierzch ścieramy drugą część ciasta. Pieczemy 1h, w 180°C.