Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty przepis na bardzo pyszny sernik
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2412
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4561
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1642
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 500
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2412
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4561
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1642
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 500
Składniki
Margarynę rozpuszczamy i studzimy. 3 szklanki mąki, 1 szklanka cukru pudru, rozpuszczoną margarynę, 2 łyżki kokao, olejek śmietankowy, 3 żółtka, 1 łyżeczka proszku do pieczenia łączymy i zagniatamy na ciasto. Dzielimy na dwie części, owijamy w folię spożywczą i odstawiamy do zamrażarki. Ja odstawiłam na dobre 8 godzin, ale wiejska plotka głosi, że można krócej. Blachę wyłożyłam papierem do pieczenia i starłam jedną część ciasta.
Białka ubijamy na sztywno. Pozostałe składniki miksujemy na gładką masę. Dodajemy ubite białka i delikatnie mieszamy dodając bakalie. Przelewamy masę serową na blachę, a na wierzch ścieramy drugą część ciasta. Pieczemy 1h, w 180°C.