Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty przepis na bardzo pyszny sernik
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10047
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1155
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11551
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 560
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10047
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1155
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11551
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 560
Składniki
Margarynę rozpuszczamy i studzimy. 3 szklanki mąki, 1 szklanka cukru pudru, rozpuszczoną margarynę, 2 łyżki kokao, olejek śmietankowy, 3 żółtka, 1 łyżeczka proszku do pieczenia łączymy i zagniatamy na ciasto. Dzielimy na dwie części, owijamy w folię spożywczą i odstawiamy do zamrażarki. Ja odstawiłam na dobre 8 godzin, ale wiejska plotka głosi, że można krócej. Blachę wyłożyłam papierem do pieczenia i starłam jedną część ciasta.
Białka ubijamy na sztywno. Pozostałe składniki miksujemy na gładką masę. Dodajemy ubite białka i delikatnie mieszamy dodając bakalie. Przelewamy masę serową na blachę, a na wierzch ścieramy drugą część ciasta. Pieczemy 1h, w 180°C.