Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 39
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 56
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 285
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 39
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 56
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 285
Składniki
Tortownica 20 lub 22 cm. Mleko zagotować, odstawić wsypać żelatynę i mieszając rozpuścić. Twaróg krótko zmiksować z śmietaną, cukrem pudrem i waniliowym. Do jeszcze płynnej i lekko ciepłej żelatyny dodać 1-2 łyżki masy serowej i wymieszać rózgą. Stopniowo dodawać ser, mieszając. Masę wstawić na chwilę do lodówki. Spód tortownicy wyłożyć biszkoptami, przelać część masy, ułożyć truskawki, wstawić do lodówki do lekkiego stężenia. Potem przelać pozostałą część masy. Odrobinę zielonego barwnika rozpuszczamy z kilku kropelkach alkoholu Gdy sernik trochę stężeje barwnikiem za pomocą patyczka rysujemy esy floresy. Na całkowicie stężały sernik układamy bratki, listki mięty i wylewamy galaretkę. Wstawiamy do lodówki. Porada. Możemy też truskawki zanurzyć w dodatkowej galaretce. Gdy stężeje wyciąć każdą truskawkę razem z galaretką i taką nałożyć na masę serową. Daje to fajny efekt.