Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik dekorowany domowymi bratkami.
Tortownica 20 lub 22 cm.
Mleko zagotować, odstawić wsypać żelatynę i mieszając rozpuścić.
Twaróg krótko zmiksować z śmietaną, cukrem pudrem i waniliowym.
Do jeszcze płynnej i lekko ciepłej żelatyny dodać 1-2 łyżki masy serowej i wymieszać rózgą.
Stopniowo dodawać ser, mieszając. Masę wstawić na chwilę do lodówki.
Spód tortownicy wyłożyć biszkoptami, przelać część masy, ułożyć truskawki, wstawić do lodówki do lekkiego stężenia.
Potem przelać pozostałą część masy.
Odrobinę zielonego barwnika rozpuszczamy z kilku kropelkach alkoholu
Gdy sernik trochę stężeje barwnikiem za pomocą patyczka rysujemy esy floresy.
Na całkowicie stężały sernik układamy bratki, listki mięty i wylewamy galaretkę.
Wstawiamy do lodówki.
Porada. Możemy też truskawki zanurzyć w dodatkowej galaretce.
Gdy stężeje wyciąć każdą truskawkę razem z galaretką i taką nałożyć na masę serową. Daje to fajny efekt.
Z różnymi nazwami tego sernika można się spotkać - Toffi, Kajmakowy, Krówkowy...
Odsłon: 2901
Przepyszny klasyk w kuchniach mam i babć. Sernik gotowany należy do kategorii...
Odsłon: 8199
Jak zachować cukinię na dłużej? Można zrobić z niej przetwory na zimę. Cukini...
Odsłon: 31
Ta tarta to prawdziwa uczta dla podniebienia :) Nie wymaga pieczenia, fajnie...
Odsłon: 94
Doskonały smakołyk do kawy. Sernik na kruchym spodzie z porzeczkami i galaret...
Odsłon: 48
Nie macie pomysłu, jak wykorzystać cukinię w kuchni? Przygotujcie z niej smac...
Odsłon: 114
Przepis dnia
Pyszne i łatwe ciasto z wiśniami, śmietaną i czekoladą bez pieczenia idealne...
Odsłon: 1779
Jak zachować cukinię na dłużej? Można zrobić z niej przetwory na zimę. Cukini...
Odsłon: 31
Ta tarta to prawdziwa uczta dla podniebienia :) Nie wymaga pieczenia, fajnie...
Odsłon: 94
Doskonały smakołyk do kawy. Sernik na kruchym spodzie z porzeczkami i galaret...
Odsłon: 48
Nie macie pomysłu, jak wykorzystać cukinię w kuchni? Przygotujcie z niej smac...
Odsłon: 114
Przepis dnia
Pyszne i łatwe ciasto z wiśniami, śmietaną i czekoladą bez pieczenia idealne...
Odsłon: 1779
Składniki
Tortownica 20 lub 22 cm. Mleko zagotować, odstawić wsypać żelatynę i mieszając rozpuścić. Twaróg krótko zmiksować z śmietaną, cukrem pudrem i waniliowym. Do jeszcze płynnej i lekko ciepłej żelatyny dodać 1-2 łyżki masy serowej i wymieszać rózgą. Stopniowo dodawać ser, mieszając. Masę wstawić na chwilę do lodówki. Spód tortownicy wyłożyć biszkoptami, przelać część masy, ułożyć truskawki, wstawić do lodówki do lekkiego stężenia. Potem przelać pozostałą część masy. Odrobinę zielonego barwnika rozpuszczamy z kilku kropelkach alkoholu Gdy sernik trochę stężeje barwnikiem za pomocą patyczka rysujemy esy floresy. Na całkowicie stężały sernik układamy bratki, listki mięty i wylewamy galaretkę. Wstawiamy do lodówki. Porada. Możemy też truskawki zanurzyć w dodatkowej galaretce. Gdy stężeje wyciąć każdą truskawkę razem z galaretką i taką nałożyć na masę serową. Daje to fajny efekt.
Przepisy Desery
Desery
Sernik na zimno z porzeczkami i galaretką
Desery
Najprostszy przepis na ciasto czekoladowe
Desery
Odrywane bułki drożdzowe z wiśniami
Desery
Ciasto przekładaniec
Sernik na zimno z porzeczkami i galaretką
Doskonały smakołyk do kawy. Sernik na kruchym spodzie z porzeczkami i galaret...
Odsłon: 48
Najprostszy przepis na ciasto czekoladowe
Naszła was ochota na coś słodkiego, ale nie chcecie tracić czasu na robienie...
Odsłon: 117