Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3819
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414633
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2359
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3819
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414633
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2359
Składniki
Tortownica 20 lub 22 cm. Mleko zagotować, odstawić wsypać żelatynę i mieszając rozpuścić. Twaróg krótko zmiksować z śmietaną, cukrem pudrem i waniliowym. Do jeszcze płynnej i lekko ciepłej żelatyny dodać 1-2 łyżki masy serowej i wymieszać rózgą. Stopniowo dodawać ser, mieszając. Masę wstawić na chwilę do lodówki. Spód tortownicy wyłożyć biszkoptami, przelać część masy, ułożyć truskawki, wstawić do lodówki do lekkiego stężenia. Potem przelać pozostałą część masy. Odrobinę zielonego barwnika rozpuszczamy z kilku kropelkach alkoholu Gdy sernik trochę stężeje barwnikiem za pomocą patyczka rysujemy esy floresy. Na całkowicie stężały sernik układamy bratki, listki mięty i wylewamy galaretkę. Wstawiamy do lodówki. Porada. Możemy też truskawki zanurzyć w dodatkowej galaretce. Gdy stężeje wyciąć każdą truskawkę razem z galaretką i taką nałożyć na masę serową. Daje to fajny efekt.