Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W upalne dni kiedy mamy ochotę na coś słodkiego...
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2359
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4452
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1463
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 410
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2359
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4452
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1463
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 410
Składniki
Kruszymy ciastka, dodajemy roztopione masło , układamy na średniej blaszce- wkładamy do lodówki. Następnie szykujemy galaretkę według opisu na opakowaniu + dodajemy łyżeczkę żelatyny. Odstawiamy do wystygnięcia. Twaróg, śmietanę oraz cukier miksujemy dodajemy żelatynę rozrobioną wcześniej w gorącej wodzie. Mieszamy a następnie wylewamy masę na blaszkę i ponownie wkładamy do lodówki na ok 1godzinę. Wyjmujemy ciasto z lodówki posypujemy borówkami i wylewamy galaretkę (tylko nie ciepłą!) czynność tą wykonujemy powoli i starannie, tak aby nam twaróg nie wypłynął. Wkładamy do lodówki na dobę, a przynajmniej do rana następnego dnia. Smacznego