Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W upalne dni kiedy mamy ochotę na coś słodkiego...
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 37
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 59
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 33
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 104
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 37
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 59
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 33
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 104
Składniki
Kruszymy ciastka, dodajemy roztopione masło , układamy na średniej blaszce- wkładamy do lodówki. Następnie szykujemy galaretkę według opisu na opakowaniu + dodajemy łyżeczkę żelatyny. Odstawiamy do wystygnięcia. Twaróg, śmietanę oraz cukier miksujemy dodajemy żelatynę rozrobioną wcześniej w gorącej wodzie. Mieszamy a następnie wylewamy masę na blaszkę i ponownie wkładamy do lodówki na ok 1godzinę. Wyjmujemy ciasto z lodówki posypujemy borówkami i wylewamy galaretkę (tylko nie ciepłą!) czynność tą wykonujemy powoli i starannie, tak aby nam twaróg nie wypłynął. Wkładamy do lodówki na dobę, a przynajmniej do rana następnego dnia. Smacznego