Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W upalne dni kiedy mamy ochotę na coś słodkiego...
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1001
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4413
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 449
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2689
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38728
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1001
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4413
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 449
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2689
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38728
Składniki
Kruszymy ciastka, dodajemy roztopione masło , układamy na średniej blaszce- wkładamy do lodówki. Następnie szykujemy galaretkę według opisu na opakowaniu + dodajemy łyżeczkę żelatyny. Odstawiamy do wystygnięcia. Twaróg, śmietanę oraz cukier miksujemy dodajemy żelatynę rozrobioną wcześniej w gorącej wodzie. Mieszamy a następnie wylewamy masę na blaszkę i ponownie wkładamy do lodówki na ok 1godzinę. Wyjmujemy ciasto z lodówki posypujemy borówkami i wylewamy galaretkę (tylko nie ciepłą!) czynność tą wykonujemy powoli i starannie, tak aby nam twaróg nie wypłynął. Wkładamy do lodówki na dobę, a przynajmniej do rana następnego dnia. Smacznego