Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 1658 Ocena: 26208
Dodano: 03.06.2017
Odsłon: 1970
> 6 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Mus jagodowy:
Jagody miksujemy blenderem na jednolitą papkę. Tak zmiksowaną masę przelewamy do garnuszka i zagotowujemy gdy zacznie wrzeć wsypujemy galaretki jagodowe jednocześnie dokładnie mieszamy. Gęsty mus wyłożyć do przygotowanej foremki (keksówki)
Galaretki na kostkę:
cytrynowa - 1 opak. ametystowa - 1 opak. niebieska - 1 opak. rozpuszczamy każdą w innej miseczce, 1 szklanka wrzącej wody na 1 galaretkę. Schłodzone wstawiamy do lodówki na 2 godziny. Po tym czasie kroimy galaretki w kosteczkę i razem ze sobą mieszamy, po wymieszaniu kosteczek wstawiamy je do lodówki. W między czasie w większej misce rozrabiamy 2 galaretki owoce leśne zalewając dwoma szklankami wrzącej wody dokładnie mieszając by galaretki dobrze się rozpuściły, odstawiamy do ostudzenia. Gdy będą miały konsystencję kisielu wlewamy do miski z serkiem homogenizowanym i dobrze mieszamy, po wymieszaniu dodajemy pokrojone w kostkę galaretki i ponownie dobrze mieszamy. Po wymieszaniu wlewamy masę do foremki wcześniej wyłożonej folią i zastygniętym musem jagodowym. Wierzch foremki pokrywamy herbatnikami. Wstawiamy do lodówki na noc.
Smacznego !!!
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

grazka950 03 czerwca 2017Zgłoś do usunięcia
superowe :)0 Kto głosował? | Odpowiedz