Do góry

Desery Przepis na:

Sernik na zimno-marmurek z musem jagodowym.

Sernik na zimno-marmurek z musem jagodowym.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1594 Ocena: 22453

Dodano:

Odsłon: 1930

Bardzo smaczny deser z czarnymi jagodami. Wprawdzie sezon na jagody zaczyna się w końcu czerwca, ale ja użyłam do jego wykonania mrożonych jagód. Polecam :)

Składniki

  • galaretki o smaku owoce leśne 2 szt.
  • galaretka niebieska 1 szt.
  • galaretka ametystowa 1 szt.
  • galaretka cytrynowa 1 szt.
  • galaretki jagodowe 1 szt.
  • czarne jagody 50 dag
  • serek homogenizowany waniliowy 1 kg.
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Sernik na zimno-marmurek z musem jagodowym.

Przygotowanie

  1. Mus jagodowy:

    Jagody miksujemy blenderem na jednolitą papkę. Tak zmiksowaną masę przelewamy do garnuszka i zagotowujemy gdy zacznie wrzeć wsypujemy galaretki jagodowe jednocześnie dokładnie mieszamy. Gęsty mus wyłożyć do przygotowanej foremki (keksówki)

  2. Galaretki na kostkę:

    cytrynowa - 1 opak. ametystowa - 1 opak. niebieska - 1 opak. rozpuszczamy każdą w innej miseczce, 1 szklanka wrzącej wody na 1 galaretkę. Schłodzone wstawiamy do lodówki na 2 godziny. Po tym czasie kroimy galaretki w kosteczkę i razem ze sobą mieszamy, po wymieszaniu kosteczek wstawiamy je do lodówki. W między czasie w większej misce rozrabiamy 2 galaretki owoce leśne zalewając dwoma szklankami wrzącej wody dokładnie mieszając by galaretki dobrze się rozpuściły, odstawiamy do ostudzenia. Gdy będą miały konsystencję kisielu wlewamy do miski z serkiem homogenizowanym i dobrze mieszamy, po wymieszaniu dodajemy pokrojone w kostkę galaretki i ponownie dobrze mieszamy. Po wymieszaniu wlewamy masę do foremki wcześniej wyłożonej folią i zastygniętym musem jagodowym. Wierzch foremki pokrywamy herbatnikami. Wstawiamy do lodówki na noc.

    Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń