Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na cieście czekoladowym.Masa serowa z gotowanym budyniem i masą krówkową. Na górze pianka galaretkowa. Całość bardzo pyszna.
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5386
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1738
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5283
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1783
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5386
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1738
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5283
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1783
Składniki
ciasto-Czekolady wraz z masłem rozpuścić nad parą. Ostudzić do letniego. Dodać tutaj żółtka i wymieszać. Białka wlać do większej miski.Ubić ze szczyptą soli, potem porcjami cukru. Zmniejszyć mikser na niskie obroty i dodawać po trochu czekolady z żółtkami.Na koniec przesiewać mąkę z proszkiem i ją delikatnie wymieszać. Starać się nie za długo. Wylać do blaszki 30x40, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 175*ok.25-30 min.Ciasto po upieczeniu, odwrócić, zdjąć papier i ostudzić.Ciasto przełożyć z powrotem do tej samej blaszki. Dobrze jak jest wyłożona papierem.
Budynie ugotować na mleku, ostudzić do letniego. Od czasu do czasu mieszając, albo przykrywając folią. Żelatynę rozpuścić z gorącą wodą,ostudzić do letniego. Oba sery zmiksować, dodając po trochu budyniu, Potem zmiksować z masą krówkową.(puszka powinna mieć temp. pokojową) Na koniec dolewać po trochu żelatyny i zmiksować krótko. Zaraz wylać na ciasto w blaszce.
Ułożyć biszkopciki i schłodzić.
pianka-Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie. Ostudzić do lekkiego tężenia. Śmietankę ubić z pudrem i śmietan-fixem. Dolewać po trochu tężejącą galaretkę i zmiksować. Wylać na biszkopciki. Udekorować w/g własnej fantazji. Ja ułożyłam ukośnie, czekoladowe rodzynki i obok posypałam mielonymi migdałami i kokosem.