Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na zimno w słoikach z truskawkami. Świetne na piknik lub do pracy. Ser i jogurt powinny mieć w miarę temperaturę pokojową aby żelatyna nie zrobiła się grudkowata.
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 45
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 571
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2012
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4007
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 45
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 571
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2012
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4007
Składniki
ruskawki umyć, usunąć szypułki i podgrzać aby puściły sok (nie musi się zagotować) i zmiksować. Do gorących truskawek dodać żelatynę i wymieszać (płatki żelatyny namoczyć tak jak w opisie na opakowaniu) i dobrze w wymieszać. Dodać do tego twaróg, jogurt, wanilię i wybrany słodzik i wszystko razem zmiksować. Gotową masę przelać do słoiczków i wstawić do lodówki na ok. 1,5 godziny do stężenia. Na dno słoiczków można pokruszyć ciastka lub "przykleić" biszkopta. Udekorować wierzch.