Do góry

Desery Przepis na:

Sernik na zimno z brzoskwiniami

Sernik na zimno z brzoskwiniami

Autor:

Przepisów i artykułów: 367 Ocena: 7108

Dodano:

Odsłon: 13401

Doskonaly sernik na zimno, delikatny w smaku dzieki jogurtowi, zamiast brzoskwin mozna wybrac inne sezonowe owoce.

Składniki

  • Składniki na tortownicę Ø 24 cm:
  • 200 g herbatników lub biszkoptów
  • 75 g masła
  • 750 g twarogu / serka homogenizowanego
  • 500 ml chudego jogurtu naturalnego
  • 1/2 szklanki cukru
  • cukier waniliowy
  • sok z 1 cytryny
  • żelatyna
  • 3/4 kg brzoskwin lub brzoskwinie w puszce
  • owoce do dekoracji, opcjonalnie galaretka
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Sernik na zimno z brzoskwiniami

Przygotowanie

  1. Pokruszyc herbatniki, dodac do nich plynne maslo, dobrze wymieszac i wylozyc tortownice masa herbatnikowa.
    Wstawic do lodówki.

  2. Namoczyc zelatyne, w tym czasie twaróg mieszamy z jogurtem, dodajemy cukier, cukier waniliowy i sok z cytryny.
    Wycisnieta zelatyne rozpuszczamy w garnuszku, dodajemy do niej lyzke masy serowej a nastepnie wlewamy do naczynia z masa serowa.
    Brzoskwinie kroimy na male kawalki (kilka pozostawiamy do dekoracji) mieszamy z masa serowa i wlewamy do tortownicy.
    Wstawiamy do lodówki.

  3. Po wyjeciu z lodówki dekorujemy owocami i ewentualnie zalewamy je galaretka.

  4. Sernik nalezy przechowywac caly czas w lodówce.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń