Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na zimno z kisielem jagodowym to ciasto które powstało po przeglądzie szafek i lodówki. Trochę takie ciasto - czyszczenie zapasów. Ale muszę przyznać że efekt smakowy wyszedł bardzo fajny. W ogóle ciasto wyszło trochę w wersji fit, bo jest z samych zdrowych produktów. Spód zrobiony jest z musli. Masa serowa to biały ser połączony z serkiem waniliowym i galaretką, a wierzch to kisiel jagodowy z domowych powideł jagodowych.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13260
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2593
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3742
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4754
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13260
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2593
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3742
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4754
Składniki
Musli wsypałam do miski. Margarynę roztopiłam w rondelku i wlałam do musli. Czekoladę rozpuściłam w mikrofali i również dodałam do musli. Wymieszałam wszystko aż składniki się trochę posklejały. Formę keksówkę wyłożyłam folią spożywczą przezroczystą. no wylepiłam wymieszanym musli i wstawiłam foremkę do lodówki żeby spód stwardniał. Biały ser zmiksowałam z serkiem waniliowym i cukrem pudrem. Galaretkę wsypałam do miseczki. Dodałam żelatynę i wymieszałam. Zalałam je ok. 3/4 szklanki gorącej wody i mieszałam aż proszek się dobrze rozpuścił. Odstawiłam galaretkę do wystudzenia. Gdy była chłodna zmiksowałam galaretkę z masą serową. Masę przelałam na schłodzony spód. Wyrównałam powierzchnię i wstawiłam do lodówki żeby masa stężała. Konfiturę z jagód czy też kompot (ciężko mi to nazwać, bo na konfiturę jagody za rzadkie, a na kompot trochę za gęste) przelałam do małego garnka i zagotowałam. Gy się zagotowały, zdjęłam jagody z ognia i wsypałam kisiele. Wymieszałam aż kisiel się rozpuścił i odstawiłam do wystygnięcia. Zimny kisiel przełożyłam na masę serową i ponownie wstawiłam do lodówki. Chłodziłam kilka godzin, a następnie wyjęłam ciasto z formy i pokroiłam.