Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na zimno z serkiem homogenizowanym i galaretką
Ciasto jest wegańskie i bezglutenowe. Wykonane z maki kokosowej i mleczka kok...
Odsłon: 1007
Znudziły Ci się klasyczne sosy do makaronu, wypróbuj ten przepis. Jest bardzo...
Odsłon: 1750
Ciasto jest wegańskie i bezglutenowe. Wykonane z maki kokosowej i mleczka kok...
Odsłon: 1007
Znudziły Ci się klasyczne sosy do makaronu, wypróbuj ten przepis. Jest bardzo...
Odsłon: 1750
Składniki
Dno tortownicy ( 24 cm ) wyłożyć folią spożywczą. Na dnie ułożyć biszkopty a na bokach tortownicy połówki truskawek przykładając przekrojoną częścią do ścianki tortownicy. Galaretkę krystaliczną rozpuścić w szklance wrzącej wody 250 ml. Galaretkę truskawkową rozpuścić w 350 wrzącej wody. Galaretki muszą być wystudzone ale płynne. Śmietankę ubić na sztywno następnie dodawać partiami serek homogenizowany i wymieszać łyżką na koniec dodać krystaliczną galaretką i ponownie wymieszać. Gotową masę przelać na biszkopty i włożyć do lodówki na pół godziny. Następnie wyjąć z lodówki i ułożyć na na masie pokrojone na plasterki kawałki truskawek. Zalać wystudzoną galaretką truskawkową i całość włożyć do lodówki na kilka godzin.