Desery Przepis na:
Sernik na zimno z serkiem homogenizowanym i galaretką


Przepisów i artykułów: 161 Ocena: 8260
Dodano: 29.06.2018
Odsłon: 8806
Składniki
- Serek homogenizowany waniliowy 600 g
- śmietana 30 % 200 ml
- biszkopty 1/2 opakowania
- galaretka truskawkowa
- galaretka krystaliczna
- Truskawki 350 g
5-6 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Przygotowanie
-
Dno tortownicy ( 24 cm ) wyłożyć folią spożywczą.
Na dnie ułożyć biszkopty a na bokach tortownicy połówki truskawek przykładając przekrojoną częścią do ścianki tortownicy.
Galaretkę krystaliczną rozpuścić w szklance wrzącej wody 250 ml. Galaretkę truskawkową rozpuścić w 350 wrzącej wody. Galaretki muszą być wystudzone ale płynne.
Śmietankę ubić na sztywno następnie dodawać partiami serek homogenizowany i wymieszać łyżką na koniec dodać krystaliczną galaretką i ponownie wymieszać.
Gotową masę przelać na biszkopty i włożyć do lodówki na pół godziny. Następnie wyjąć z lodówki i ułożyć na na masie pokrojone na plasterki kawałki truskawek.
Zalać wystudzoną galaretką truskawkową i całość włożyć do lodówki na kilka godzin.
Komentarze do przepisu (1)

Maudie 29 czerwca 2018Zgłoś do usunięcia
Pysznie i pięknie :)1 Kto głosował? | Odpowiedz