Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik smakuje w każdej postaci.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7553
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2583
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7553
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2583
Składniki
Wykonanie: Truskawki opłukać, oczyścić z szypułek i pokroić. Twaróg zmielić, zmiksować z cukrem, śmietanką. Galaretkę cytrynową rozpuścić w ½ litra gorącej wody i przestudzić. Następnie miksując dalej ser dodać letnią galaretkę. Tortownicę posypać wiórkami i pokruszoną chałwą, wylać masę serową i ułożyć równomiernie truskawki. Sernik wstawić do lodówki do schłodzenia. Galaretkę truskawkową przygotować zgodnie z opisem na opakowaniu, zalać dobrze schłodzony sernik, wstawić ponownie do lodówki do następnego dnia. SMACZNEGO.