Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik smakuje w każdej postaci.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7900
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1165
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13667
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7900
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1165
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13667
Składniki
Wykonanie: Truskawki opłukać, oczyścić z szypułek i pokroić. Twaróg zmielić, zmiksować z cukrem, śmietanką. Galaretkę cytrynową rozpuścić w ½ litra gorącej wody i przestudzić. Następnie miksując dalej ser dodać letnią galaretkę. Tortownicę posypać wiórkami i pokruszoną chałwą, wylać masę serową i ułożyć równomiernie truskawki. Sernik wstawić do lodówki do schłodzenia. Galaretkę truskawkową przygotować zgodnie z opisem na opakowaniu, zalać dobrze schłodzony sernik, wstawić ponownie do lodówki do następnego dnia. SMACZNEGO.