Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik smakuje w każdej postaci.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3767
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2135
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5585
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5591
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3767
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2135
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5585
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5591
Składniki
Wykonanie: Truskawki opłukać, oczyścić z szypułek i pokroić. Twaróg zmielić, zmiksować z cukrem, śmietanką. Galaretkę cytrynową rozpuścić w ½ litra gorącej wody i przestudzić. Następnie miksując dalej ser dodać letnią galaretkę. Tortownicę posypać wiórkami i pokruszoną chałwą, wylać masę serową i ułożyć równomiernie truskawki. Sernik wstawić do lodówki do schłodzenia. Galaretkę truskawkową przygotować zgodnie z opisem na opakowaniu, zalać dobrze schłodzony sernik, wstawić ponownie do lodówki do następnego dnia. SMACZNEGO.